Met Kubie slaat je omvormer niet uit

De spanning in ons huis wordt steeds hoger. Dit heeft diverse oorzaken zoals, een capaciteitstekort in het netwerk en de sterke groei van het aantal zonnepanelen.
We vinden het inmiddels normaal: 230 Volt uit het stopcontact maar inmiddels is de spanning al regelmatig rond 250V.
Hierdoor gaan veel apparaten heel snel kapot en daarnaast verbruiken we nog eens onnodig extra .
Voor de eigenaars van zonnepanelen kan die hoge spanning echter extra vervelend zijn. Je investeert flink in zonne-energie. Wat is het dan zuur wanneer je merkt dat de omvormer afschakelt, vaak zelfs meerdere keren per dag. Dit wordt veroorzaakt door een te hoge spanning.
In de meeste gevallen kunnen de netbeheerders hier geen oplossing voor bieden. Wanneer zij de spanning in het net verlagen wordt hun probleem met de netcapaciteit vergroot.

Hoe kan Kubie helpen uw probleem met afschakelende omvormers op te lossen?

Waarom hebben we eigenlijk een hogere spanning?

Des te langer een kabel is, hoe groter de weerstand, wat resulteert in een hogere spanning. De netbeheerders moeten alle woningen een spanning leveren die binnen de netnorm valt. Daarvoor moeten de spanning zo hoog zijn dat iedere woning de juiste spanning heeft. In de praktijk is de spanning vaak hoger dan je verwacht: 235 Volt met uitschieters tot zelfs rond 250 Volt.
Maar naast deze reeds lang bekende noodzakelijke maatregel, is er de afgelopen jaren nog een noodzaak bij gekomen:
Door de enorme toename van het elektriciteitsverbruik is de capaciteit van het net aan zijn maximum gekomen. Dit komt door het groeiend gebruik van warmtepompen, elektrische auto’s, fietsen e.d. en de aanleg van wind- en zonneparken . Dit capaciteitsprobleem kan opgelost worden door nieuwe kabels aan te leggen om de capaciteit te vergroten. Dit is echter een enorme klus voor de netbeheerders. Het zal nog vele jaren gaan duren voordat dit voldoende is afgerond om het probleem te kunnen oplossen. De netbehherders kunnen wel als een tijdelijke maatregel de spanning nog iets hoger instellen. Hierdoorkomt er weer iets meer capaciteit beschikbaar.

Juist deze combinatie is op plaatsen waar de spanning al hoog is, een aanslag op de opbrengst van de panelen.

Het is dus eigenlijk heel logisch om spanning en dus het vermogen te verlagen, zodat er minder wordt verbruikt. Dit is de financiële winst die te behalen is, je betaalt namelijk het afgenomen vermogen x tijd (kWh). Minder vermogen betekent weldat sommige dingen net even ietsje langer duren, zoals bijvoorbeeld het aan de kook brengen van water. Deze geringe verlenging staat echter in de schaduw van de te behalen winst.

Welke oplossingen zijn er?

Herindeling van de groepenkast
Wellicht is er een tijdelijke oplossing mogelijk door de groepen van uw meterkast opnieuw te laten indelen. Dit kan als de spanning op een van de fasen lager is. Dit is zeer waarschijnlijk een oplossing voor de korte termijn.

Installeer een Kubie en voorkom het uitslaan van de omvormer
Als je echt de spanning in je woning wil verlagen dan zal het installeren van een Kubie hiervoor zorgen en de omvormer zal niet meer uitslaan door te hoge spanning.
Een Kubie verlaagt namelijk de spanning binnen de woning naar een niveau waar de omvormer probleemloos mee kan werken.
In plaats van 250Volt (het punt waar de omvormer uitschakelt) is de spanning 224V, 228V, 234V of 239V. Zo komt de omvormer in ieder geval niet meer op het kritische punt waar hij uitslaat en kan je ook genieten van teruglevering op het beste deel van de dag.

Bestel een Kubie

Ook je elektriciteitsverbruik daalt
Naast het feit dat het probleem met de omvormer is opgelost, heeft Kubie nog een groot voordeel. ‘s Werelds grootste onderzoeksinstituut TÜV in Duitsland heeft de Kubie getest in een woningsimulatie. Hierbij zijn de grotere verbruikers in de woning gedurende 24 uur gemeten zonder Kubie en 24 uur met de Kubie. Hierbij is door TÜV voor ieder apparaat uitgegaan wat de gemiddelde gebruiksperiode per 24 uur is. Bij apparaten met een programma, is hetzelfde programma op beide dagen gebruikt.

De TÜV test wees uit dat het met het installeren van een Kubie een vermindering van het elektriciteitsverbruik van gemiddeld 12,6% gerealiseerd wordt.

Kubie omvormers 2

Bereken met de besparingscalculator wat de besparing kan zijn in jouw situatie.

BESPARINGSCALCULATOR

Besparingscalculator button 1

Download brochure

Ga naar Kubie webshop