Wat doet Kubie.?

Schermafbeelding 2021-10-08 om 07.58.23

Kubie. verlaagt het voltage in uw woning
We vinden het inmiddels heel normaal: 230 Volt uit het stopcontact. Veel mensen weten dat dit ooit anders was; echter, de spanning is in de afgelopen 20 jaar flink gestegen. En in de praktijk blijft het vaak niet bij 230 Volt.

Binnen Europa is afgesproken om een netspanning van 230 Volt te gebruiken, met een toegestane afwijking van +/- 10%. Alle op Europese markten verkrijgbare apparatuur moet kunnen werken binnen deze gestelde marges. Dit betekent bijvoorbeeld dat een wasmachine moet kunnen functioneren tussen een spanning van 207 Volt en van 253 Volt.

Waarom bespaar je met lagere spanning?

Des te langer een kabel is, hoe hoger het totale spanningsverlies. Wanneer energieleveranciers een verplichte spanning moeten leveren aan woningen die aan het einde van een elektrisch netwerk staan, moet de spanning aan het begin van dat netwerk dus altijd hoger zijn. In de praktijk is de spanning vaak hoger dan je verwacht: 235 Volt en op sommige plaatsen zelfs hoger, tot wel 240-245 Volt.

Door deze hogere spanning is het vermogen van veel apparaten en conventionele lampen omhooggegaan. Voor de werking is dit vaak geen probleem; de keerzijde is dat het verbruik van dezelfde apparatuur omhoog is gegaan. Dit is uiteraard niet gratis: u als eindgebruiker betaalt namelijk het toegenomen verbruik (kWh).

Top
×
Winkelmand

Verder winkelen